Implicare activă în comunitate – comuna Solești, jud. Vaslui

  • Implicare activă în comunitate – comuna Solești, jud. Vaslui
01.05 – 30.06 2021

Implicare activă în comunitate – comuna Solești, jud. Vaslui

Roxana Palalae - asistent medical comunitar
Daniela Ababei – asistent social
Roman Loredana – mediator școlar sanitar
Ciofu Cătălina – mediator școlar

În colaborare cu Institutul Regional de Oncologie Iași, echipa comunitară integrată din comuna Solești a intermediat prezența Caravanei Medicale IRO atât în comuna Solești, în care echipa activează, cât și în alte localități din jud. Vaslui.

Astfel, în cadrul acestei caravane, medici specialiști vor evalua gratuit starea de sănătate a femeilor cu vârste cuprinse între 25-65 de ani.

Evaluarea medicală se va face gratuit, așa cum declară Roxana Palalae, asistent comunitar în cadrul echipei: "Femeile vor beneficia de o ecografie endovaginală și de un test Papanicolau, doar cu buletinul și fără asigurare medicala. Aceste investigații vizează toate categoriile sociale. Ne preocupă sănătatea femeilor din comunitatea noastră, acesta fiind unul dintre numeroasele proiecte dedicate întregii comunităti. Ne bucuram să le venim în ajutor, totul cu sprijinul autorităților locale și a celorlalți colegi ai noștri"

Echipa comunitară întegrată din Solești, constituită în cadrul proiectului „Crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale” cod MySMIS 122607 este cea care se va ocupa la nivel local de buna organizare a acestei campanii, inclusiv de înscrierile pentru evaluarea medicală.

Astfel, echipa mobilă va oferi servicii medicale pe pe data de 11 august în Solești, începând cu ora 9.30, în curtea dispensarului din sat. De asemenea, pe 13 august, caravana medicală va fi prezentă și în centrul orașului Vaslui.

Acest demers este doar o parte a activității complexe pe care echipa comunitară integrată o desfășoară la nivel local și de asemenea o dovadă a impactului pozitiv pe care o astfel de echipă o poate avea la nivelul comunității.

Pagina activitate